Onze missie

Onze missie is om mensen met plezier met hun paard te laten communiceren. Dit doen we door de vertrouwensband met hun viervoeter te versterken door hen te leren communiceren in een taal die voor beide duidelijk is.

Natural horsemanship is gebaseerd op wederzijdse communicatie, begrip en psychologie. Met als doel op te gaan naar een gelijkwaardige samenwerking op basis van vertrouwen en veiligheid. Daarom is het belangrijk om te leren hoe een paard de wereld ervaart.

Hoe het begon...

Bij de aanschaf van haar haflinger Niek wilde Resie het helemaal anders doen. De oude manier van communiceren met paarden bracht haar niet wat ze zocht. Samen met Niek is ze van verschillende instructeurs les gaan nemen om deze manier van communiceren eigen te maken. Niek is ook volledig op deze manier ingereden en wordt sinds zijn eerste stapjes onder het zadel bitloos gereden. 

Resie’s enthousiasme over natural horsemanship probeert ze op zoveel mogelijk manieren te delen. Wat ooit begon met een clinic op een open dag is nu ontwikkeld naar een succesvol eigen bedrijf.

Sanne is al op jonge leeftijd in aanraking gekomen met natural horsemanship. Toen ze met haar Fjord tegen problemen aanliep wilde ze dit op een fijne en doeltreffende manier oplossen. Samen met haar Fjord is ze toen in training gegaan en hebben ze beide enorm veel geleerd over natural horsemanship.

Deze manier van denken en omgaan met paarden is voor Sanne haar tweede natuur geworden. 

Onze paarden

Hungaro

Hungaro is het paard van Sanne. Ze heeft hem 4 jaar geleden gekocht en sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Hugo (roepnaam) is ontzettend veelzijdig en vind echt alles leuk! Ze rijden dressuur, springen, crossen en maken lange buitenritten.  Door de jaren heen zijn ze een echt team geworden dat alles aan kan!

Niek

Niek is het paard van Resie. Ze heeft hem 10 jaar geleden aangeschaft en is vanaf zijn derde levensjaar actief bezig met natural horsemanship. Niek is extrovert en energiek. Wanneer hij aan het werk moet is hij enorm enthousiast en gaat hij voor Resie door het vuur.

East side slide

Eazzy is het paard van Marga. Ze heeft hem vorig jaar aangeschaft om samen te genieten van prachtige buitenritten en samen veel plezier te maken. En dat is iets wat ze goed kunnen! Door zijn mooie stippen trekt Easy veel bekijks. 

Mila

Mila is onze mascotte. Ze is van Sanne en staat samen met Hugo in de wei. Mila is anders dan de gemiddelde shetlander en voor haar grootte erg dapper en mensgericht. Mila is net als onze andere paarden bekend met natural horsemanship en werkt dan ook graag mee. Wie wordt nou niet vrolijk van deze kleine blonde dame? 

Resie

Mijn naam is Resie Bongaards. Sinds 2020 ben ik de eigenaar van Paarden Schriktraining Brabant. Mijn liefde voor paarden is al op jonge leeftijd begonnen. Ik heb al verschillende eigen paarden gehad en heb sinds 10 jaar een haflinger genaamd Niek.

Mijn liefde voor natural horsemanship is groot. Daarom vind ik het ook erg leuk om mijn enthousiasme over te brengen op andere. In Oisterwijk heb ik een eigen stuk grond waar ik mijn paarden zo natuurlijk mogelijk huisvest.

Niek en ik zijn veel bezig met grondwerk op basis van de Parrelli methode. Daarnaast zijn wij ook vaak te vinden in de Oisterwijkse bossen. Dit alles doen wij bitloos. 

Sanne

Mijn naam is Sanne en ik ben geboren op 19 november 1990. Paarden nemen al vanaf jonge leeftijd een groot deel van mijn leven in beslag. Naast het volgen van mijn hb0-opleiding ben ik altijd actief werkzaam geweest op verschillende stallen en heb ik daar enorm veel ervaring op gedaan.

Ook na mijn studie heb ik de paarden niet los gelaten en ben ik naast mijn werk vaak te vinden op, rondom of in de buurt van paarden. Met mijn eigen PRE Hungaro rijd ik actief wedstrijd op Z niveau. Naast deze wedstrijden zijn we net als Resie veel te vinden in de bossen en maken we geregeld uitstapjes met de trailer naar de veluwe, duinen of zee.

Natural Horsemanship is mijn tweede natuur. Het wederzijds respect tussen mens en dier is voor mij enorm belangrijk. Ik ben een gevoelsmens en heb daarom een connectie nodig  om op een fijne manier te kunnen communiceren met paarden. Deze manier van communiceren pas ik ook toe in mijn trainingen voor mijn wedstrijden. 

Marga

Mijn naam is Marga Veltman. Enkele jaren geleden ben ik door Resie aangestoken met het natural horsemanship virus. Met mijn Tinker liep ik tegen problemen aan die ik graag op een fijne manier wilde oplossen. Met behulp van Parelli ging ik mijn paard beter begrijpen en groeide we ineens veel meer naar elkaar toe. 

Mijn liefde voor dieren is groot. In het dagelijks leven ben ik actief als hondentrimster daarnaast ben ik ook veel te vinden op de wei en maak ik heerlijke buitenritten op mijn paard Easy. 

Als onderdeel van het team help ik daar waar ik kan. Tijdens de natural horsemanship weekenden begeleid ik mensen graag door de prachtige natuur die wij hier hebben.